Apps Keren Buat Gaul

Baru-baru ini aku mencoba experience pakai aplikasi baru dari Bank BCA yaitu Sakuku.

As you can judge by the name, BCA Sakuku adalah uang elektronik which allows you buat transactions seperti bayar belanja atau isi ulang pulsa bahkan bisa minta pulsa ke sesama teman Sakuku dengan mudah. All you need is your smartphone. Yes! Cuma butuh smartphone dan semua transaksi itu bisa kamu lakukan.

I tried using Sakuku and bought the nitrogen ice cream from Ron’s Laboratory. It was super fun and easy to use. Normally, I would review and talk about the food.. Tapi kali ini aku mau talk about the app instead.

Yup! App yang easy dan bikin gaul jadi lebih mudah.

image3

So here’s how to own Sakuku:

  1. Download Sakuku di App Store (iPhone dengan iOS 7.1 keatas), dan untuk Android Lover bisa download di Play Store (OS 4.0 keatas)
  2. Registrasi dengan menggunakan nomor handphone kamu, full name, email dan tanggal lahir lalu create 6 digit PIN berupa angka
  3. Setelah selesai registrasi, now you have to top up and isi uang. You can top up melalui ATM BCA atau KlikBCA Individu.

Kalau kamu mau bayar belanja, ini langkahnya:

  1. Untuk bayar belanja di merchant fisik info ke kasir bayar pakai Sakuku sedangkan untuk bayar belanja dimerchant online pilih pembayaran dengan Sakuku.
  2. Kemudian simply open Sakuku di smartphone and tap on menu “Bayar Belanja.” (Oh ya, make sure you have internet connectivity on your smartphone)
  3. Scan the QR code pada struk di merchant fisik atau di layar pembayaran Sakuku di merchant online lalu masukkan PIN 6 digit angka and done! Congrats you have successfully paid for your shopping items.

Honestly, it’s super easy and fun to use.

image4

To mention several merchants, you can use Sakuku to shop at BonChon, CGV Blitz, DairyQueen, D’Cost, Donner Kebab, Dynamic Bakery, Eggo Waffle, Francis Artisan Bakery, Haagen Dazs,  Kkuldak, Mie Tarik Laiker, Pho24, Rons Laboratory, Yammie and online shops seperti Blibli.com, Bhinneka.com dan Dinomarket.com.

Aku coba belanja di Ron’s Laboratory di Grand Indonesia untuk pertama kali. Dan ini so easy dan gampang banget guys. Trust me! Kebetulan waktu itu uang cash aku kurang, jadi aku pakai Sakuku untuk beli ice cream bareng temen-temen. Dan ini easy banget! Ngga pusing register macem-macem. Atau tunggu konfirmasi macem-macem.

Tinggal scan QR code and voilaaa saldo kita sudah kepotong dan bisa untuk menikmati dessert enak ini!

In addition, you can also use this app to do other transactions such as bayar pulsa and many more.

Keuntungan pakai App ini buat anak muda kaya kita-kita ini tuh banyak banget.

  1. Mudah

Yess, kamu tinggal download aplikasi di App Store/Play Store untuk buka rekening.

  1. Praktis

Nomor handphone kamu yang sebagai nomer pengenal Sakuku. Pssstt… minta isiin mama papa enak nih ya.. Hahaha

  1. My Way, My Style

Cara baru yang seru untuk hangout. Cobain guys… biar kita bisa hangout bareng!

For further information about Sakuku, please refer to http://www.bca.co.id/sakuku

Sakuku, Bikin Hangout Makin Seru!

Sakuku (Android)

Sakuku (IOS)

Advertisements

Food in PIK

Pantai Indah Kapuk or PIK for short is filled with restaurants along the stretch of small buildings. I’ve visited a bunch of places but two of my favorite places there are Bihun Bebek A-eng and Hong Tang.

When you’re around PIK don’t forget to make a few stops at my favorite places..

BIHUN BEBEK A’ENG:

This is my favorite. You should definitely stop here to eat some “bihun bebek!” Bihun Bebek is a meal consisting of glass noodles and duck. This is so yummy and this won’t disappoint. If you want to order the side dishes you have to try their fish balls and pork belly. Trust me, if you think pork belly is disgusting you might change your mind after eating it here. I was once of that opinion too.

20140123-195858.jpgPrice Range: Rp. 50,000.

Location: Pantai Indah Kapuk (Along the stretch of buildings -Ruko)

2. HONG TANG

If you have a sweet tooth try Hong Tang. Place is super crowded and it may take you a while to get seats. The service here is also lacking (maybe its because its too crowded and they have a lot of new trainees). Other than that the green tea ice cream with jelly tastes excellent and super sweet! Although some of you may think the place is too overrated because its “mainstream,” honestly I’d say its pretty nice and yummy!

Screen Shot 2014-05-08 at 6.02.23 PM

No. 28 (with Vanila Ice Cream)

Price Range: Rp. 30,000

Location: Pantai Indah Kapuk (Along the stretch of buildings -Ruko)

Top 3 Places to get Nitrogren Ice Cream

20140123-194657.jpg

For those of you who don’t know what nitrogen ice creams are they’re basically ice cream made of nitrogen liquid and its those smokey- smokey thing made from dry ice. So here are the places you should visit if you want to go get them!

1. Lin Artisan Ice Cream

Where to get them? Jl. Taman Kemang 1 No. 6 (Near Kemang Village Mall)

My Favorite Flavor: Baileys

20140123-194445.jpg

2. Ron’s Laboratory

Where to get them? Grand Indonesia

My Favorite Flavor: Ultimate Dark Vader

20140123-194455.jpg

20140123-194502.jpg

20140123-194510.jpg

3. Elicxir

Where to get them? Plaza Indonesia.

My Favorite Flavor: Creme Brûlée

Screen Shot 2014-05-08 at 5.43.18 PM